A Z R
ABOUT ENTRY AFFILITES FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER FOLLOW
I'M BACK !
• Saturday, January 24, 2015 • 0 comments


141218 Nature Republic Year End Party  © b’spectra | do not edit.
credit : FY ! BAEKHYUN
Assalamualaikum ! Hello ! Annyeong ~ 

Akhirnya.....update jugak blog ni . Last updated blog ni masa 2013 tak silap bulan November ? Not sure tapi memang tahun 2013. Thanks to Yana and Aina sebab mention blog ni....kalau tak memang dah lupa terus. Mianhae....lol. Actually ada reason why aku tak update blog. 

Reason pertama : Masa 2014 saya SPM. So memang tak sempat la nak update apa-apa. Busy dengan sekolah , homeworks and everything about school. 

Reason kedua : Laptop rosak ! no no no tak rosak tapi system dalam laptop ni bengong . So my beloved brother yang saja tinggalkan BLUE TICK dekat wasep tu....dah tolong repair. Gomawoyo oppa. SARANGHAE ! 

Reason ketiga : KEMALASAN ! yeap ! malas nak ambik tahu pasal blog and semua ni. kenapa ? sebab rakan blog dah hilang ! Group blog dalam facebook semua SENYAP. Maybe dah pupus. LOL. Kak Husna , Kak Lina , Kak Wany , Aini , Sarah and others kalau baca please dm me la...rindu korang la . lama tak skype sama-sama. 



150116 Youku Night © bzzang | do not edit.
Credit : FY ! BAEKHYUN 

KKAEBSONG ~ 


Okay tu je. So I'm back after 1 year menghilang. ala macam buat comeback. lol. ingat exo je boleh buat comeback ? Gua pon boleh okay. hahahaha. AND GUESS WHAT ? Shikarang imma not a high school student anymore. sobsobsob. sedih sebenarnya nak tinggalkan sekolah. Tapi nak buat macam mana kan ? 

So sekarang ni aku memang penganggur tegar tak berbayar. Eh.. aku kan bini Baekhyun ? so relax chill cool kat rumah dah la. hahahahaha :P 
back to story. Tak sangka hidup menganggur ni memang membosankan. kerja aku kat rumah tolong mak kemas rumah , basuh pinggan , jemur baju . Additional dia tidur , makan , main wasep dgn SeBaeKris and ramai lagi la. pastu sekarang ni asyik tido dah nak dekat subuh. HAIH ANAK DARA APA LA NI. 

and sekarang ni pon dok usha-usha matrik , upu , unikl. Aku ni tak tahu la nak jadi apa. Dulu bukan main masa kanak-kanak , nak jadi doctor , engineer , arkitek and sekarang aku takda cita-cita. Abah aku suruh jadi cikgu sebab aku perempuan and macam tak sesuai je nak kerja engineer bagai. Aku okay je kalau nak jadi cikgu sebab aku ni macam berbakat jadi cikgu since my whole family semuanya cikgu and lecturer except abang ipar aku la....dia engineer. 

credit : MR GOOGLE

"Luhan hyung....this is SEBAEKRIS. YOU ARE NOT INCLUDED" 


Cikgu BM and BI pon cakap aku ni layak jadi cikgu. So why not right ? BUT at the same time aku nak study kat Korea. Ada aku kisah kalau kau nak banded kpop ? Dah la tak suka pastu meniru pulak. Terasa ? 
Tapi kalau study kat korea kena ambik engineering. Aku bab-bab fizik ni kadang-kadang boleh kadang-kadang susah. Depends on mood , cara cikgu ajar and so on. Kalau aku masuk matrik , abah aku suruh ambik course fizik kimia not bio kimia. family aku semua otak kimia fizik addmath. aku je tak tahu . blur.... 

Tapi aku teringin nak belajar language. Tadi usha usm language department and ada korean language. Aku rasa belajar bahasa baru selain Malay , Eng ni sangat best. Entah kenapa tapi aku suka. Then aku pon ada usha-usha pasal medic and nurse apatah . tak ingat. Nak jadi doctor kena tabah. Hati mau kuat ! 

and lastly aku tengah belajar bawak kereta. Alhamdulillah lulus ujian test computer. Apa-apa pon target sekarang nak dapat lesen kereta. Lepas tu boleh la bagi mak abah aku pi dating dua without me. lol. Takda la nak call tanya "Mak Abah kat mana ni ? Tinggal anak sorang-sorang kat rumah" hahahaha perkara ini tidak akan berlaku selepas aku dah dpt lesen. 

okay tangan dah lenguh. Chaww dulu. Thanks sudi baca benda merapu ni. Tahun depan aku update lagi. LOL. 

Bye.....



p/s : BAEK HYUN SARANGHAEYO ! 
p/s : Nak bukak cafe SEBAEKRIS CAFE. Insyallah. :D doakan. 






















Facts about myself
• Wednesday, November 27, 2013 • 0 comments
Hello , Assalamualaikum , Annyeonghaseyo , Aloha , Bonjour ! Okay cukup. So apa khabar ? Lama dah tak update blog ni. Since my photoshop terdelete langsung tak da semangat nak cantikkan belog ni . Hari ni aku nak pasal facts about me ! Yeah myself. Apa yang jarang tahu tentang diri aku. Well aku pon insan biasa yang ada hati dan perasaan. 

Let's get start it ! 

Pertama : 


Masalah. Aku bukan sejenis manusia yang selalu share my problems dengan orang. Even jarang sekali nk share the problems dengan family apatah lagi friends. Bukanlah aku pendam tak nak cerita kat orang tapi aku tak suka. Tak suka orang tahu masalah yang aku hadapi. Selagi aku boleh selesaikan , aku cuba ! 

Kedua :


Perasaan. Ya perasaan. Abang aku pernah cakap yang aku ni takde perasaan. Gila kau abang aku takde perasaan ? Ada okay. Tapi aku tak tunjuk. Ni lagi satu hal yang orang tak akan perasan yang aku sedih. Sebab aku jarang nak bersadissss ni. I'm always act like nothing to be worried bout me. Acts like i'm a happy person in the world. Yeah. You can see that. But deep inside , it hurts to pretend like nothing. 

Ketiga : 


Panggilan. Lol , what the heck ! Apehal panggilan pulak ? Sejujur-jujurnya aku tak suka orang panggil nama aku dengan gelaran yang bagi aku so stupid. Buang masa je la mak ayah aku siang malam berfikir nama yang sesuai kat aku. Tapi you guys still calling me with the stupid name ever. sorry to say , i know it just a 'joke' for you but me , not. Hate means hate. I don't care who you are. 

Keempat : 


Kawan. To be honest. I don't have a real friend of mine. Mungkin ada tapi tak banyak. boleh kira pakai jari je. Susah nak cari kawan yang betul-betul boleh bawak kau kearah jalan yang betul. Kadang-kadang aku cemburu jugak orang ramai kawan tapi aku tak. Sebab tu aku cuba untuk menghargai kawans yang ada di sekeliling aku. 

Kelima : 

Nanti aku fikir. Bye. Selamat Malam. Good Night and have a sweet dreams :) 
Assalamualaikum..












PAST
ANNYEONGHASEYO

Assalamualaikum ! Hello , thank you for coming. This is my Official blog. Do visit here everyday. Follow me on twitter if you want. Do not open my page source !

Hate me ? Click Here
FRIEND(S) : Human(s)
MOOD : Saya HAPPY.
STATUS : Rindu 3K 2012.

WeCHAT

Please put your correct link
URL BLOG NOT UR EMAIL LINK
No harsh words please



LINE

Template :N.Afiqah
Basecode :Masterly_elmo
Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
Pictures : We Heart It
Best View : Google Chrome